Geluk is… Witte weelde

Asperges staan voor de eerste verse groenten van het jaar. Voor met-zonder-jas naar buiten gaan, voor zonneschijn, rokjesdag en lammetjes in de wei. Puur genot met minimale moeite. Om gelukzalig van te zuchten, na die eerste hap. Het heet niet voor niets ‘het witte goud’. 

Nodig (voor 4 personen):

  • 1 kg dikke Hollandse geschilde asperges
  • 6-8 el olijfolie
  • 75 g ontpitte zwarte olijven, grof gesneden
  • 2 el kleine kappertjes, afgespoeld en goed uitgelekt
  • 1-2 el kervelblaadjes
  • Zout en peper

Stoom de asperges in een stoomkoker of stoompan in 6-10 min. beetgaar boven kokend water. Meng voor de dressing de olie met de olijven, kappertjes en kervel en breng op smaak met zout en peper. Serveer de asperges met de dressing. Lekker met plakken rauwe ham of verse of gerookte zalm.

Bereiden: circa 25 minuten

Libelle Zomerweek 2017 staat in het teken van geluk! Kom je ook? Bestel hier je kaarten.