VRAAG EN ANTWOORD

Hieronder vind je de veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

 

Wat kost een kaartje voor de Libelle Zomerweek?

Een toegangskaart kost in de voorverkoop € 15,95 (inclusief € 4,- korting). De voorverkoop is t/m 14 mei. Vanaf maandag 15 mei kost een toegangskaart € 19,95.

Hoe krijg ik een Libelle Zomerweek-tas?

Maak nu je Libelle account aan en ontvang gratis de Libelle Zomerweek tas.
Let op: de tas wordt alleen uitgereikt op vertoon van de uitgeprinte voucher. Nadat uw voucher is gescand, ontvangt u de tas. Er is één tas per persoon. Op=Op!

 

Waar kan ik me inschrijven voor de workshops?

Zoals altijd zijn er ook dit jaar weer heel veel workshops in de diverse Libelle Zomerweek tenten. Voor de meeste workshops is inschrijven vereist. Dat wil zeggen dat je op de dag zelf kunt inschrijven bij de inschrijfbalie aan het centrale Libelle Plein. Er zijn per dag twee inschrijfmomenten: vanaf 10.00 uur voor de workshops tussen 10.00 en 14.00 uur en vanaf 13.00 uur voor de workshops tussen 14.00 en 18.00 uur. Per persoon kun je je voor één workshop inschrijven en vol is vol! Het is vanaf 1 mei mogelijk om je voor de website in te schrijven!

Helaas is het onmogelijk om voor iedereen een plaatsje te garanderen, maar er is ook een groot aantal workshops, demonstraties en schoonheidsbehandelingen waarvoor je je niet hoeft in te schrijven. Deze worden doorlopend gegeven, dus je kunt gewoon wachten tot er een plaatsje vrijkomt of tot de volgende sessie begint.

Hoe en tot wanneer kan ik kaarten bestellen?

De kaartverkoop start 2 maart, houd hiervoor de pagina ‘Kaarten’ in de gaten.

Kaarten zijn te bestellen via http://www.libellezomerweek.nl/kaarten/, Eventim (tel. 0900-13 53, € 0,45/min) en in de winkels van Primera.

– Via www.libellezomerweek.nl en via Eventim kun je t/m 14 mei e-tickets bestellen met creditcard of via iDEAL. De voorverkoopprijs is € 15,95 + € 2,90 servicekosten per boeking. Vanaf 15 mei betaal je € 19,95 + € 2,90 servicekosten per boeking (dus als je meerdere tickets in één keer boekt, betaal je slechts 1 keer servicekosten).

– Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de winkels van Primera. T/m 14 mei zijn de kaarten € 15,95 exclusief servicekosten. En vanaf 15 mei betaal je € 19,95 per toegangskaart. Daarnaast zijn ook de parkeerkaarten bij Primera te koop voor € 7,- (i.p.v. € 10,- op het parkeerterrein).

Natuurlijk kun je ook tijdens de Libelle Zomerweek kaarten aan de kassa kopen voor € 19,95. De kassa is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur.

Kijk voor het bezoek wel even op www.libellezomerweek.nl of de dag van je voorkeur niet is uitverkocht (op dit moment zijn er nog geen dagen uitverkocht). De eerste dag, maandag 15 mei, en de laatste dag, zondag 21 mei, zijn over het algemeen de rustigste dagen.

 

Kan ik kaarten omboeken naar een andere datum?

Wie onverhoopt toch niet naar de Libelle Zomerweek kan komen op de dag waarvoor het kaartje is gekocht, kan het kaartje aan de kassa omboeken. De kosten hiervoor bedragen € 4,- per bestelling.

Welke voorwaarden zitten er aan ‘entree + 10 weken Libelle’?

Het abonnement geldt voor minimaal de opgegeven periode en loopt automatisch af. De eerste Libelle ontvang je na ca. vier weken thuis. Op dit abonnement zijn de leveringsvoorwaarden en het privacy- en cookiebeleid van Sanoma Media Netherlands B.V. van toepassing. Zie alle voorwaarden op www.klantenservice.sanoma.nl. kopje ‘Service & Contact’.

Diverse acties Libelle Zomerweek kaarten

Elke twee weken is er een nieuwe superdeal ticketactie waarin je kans maakt op een leuke ‘extra’ naast je Libelle Zomerweek kaartje. De ticketdeals die we hebben zijn als volgt:

  • Ticketactie met kledingmerk Norah; Elke 25e besteller die tussen 2 en 16 maart kaartjes koopt, krijgt een tegoedbon van €20,- én een goodiebag van (online) kledingwinkel Norah.
  • Ticketactie Libelle zonnebril; Elke 10e besteller die tussen 16 en 30 maart kaartjes koopt, krijgt een exclusieve Libelle zonnebril
  • Ticketactie Nationale Tijdschriftenbon; Elke 10e besteller die tussen 30 maart en 13 april kaartjes koopt, krijgt een gratis Tijdschriftenbon t.w.v. € 7,50 toegestuurd!
  • Ticketactie E-book Schaduwkinderen; Bestel jij je Libelle Zomerweek kaart tussen 13 april en 26 april dan ontvang je per mail Linda Jansma’s meest recente boek: Schaduwkinderen.
  • Ticketactie met kledingmerk terStal; Bestel jij je Libelle Zomerweek kaart tussen 27 april en 4 mei dan ontvang je 20% korting op je aankoop bij terStal. Deze kortingsactie is alleen geldig op de Libelle Zomerweek.
  • Ticketactie vanaf 4 mei nog niet bekend

Ik heb geen printer. Kan ik e-tickets bestellen?

Nee, dat kan helaas niet. Je moet de uitgeprinte tickets laten scannen aan de deur. Zonder ticket kun je niet naar binnen. Maar wellicht kunnen de tickets worden uitgeprint bij een vriendin of op het werk. Libelle Zomerweek kaarten zijn ook verkrijgbaar in alle winkels van Primera.

Is de Libelle Zomerweek toegankelijk voor mindervaliden?

Het Libelle Zomerweekterrein is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Ben je in het bezit van een invalide-parkeerkaart, dan hoef je geen parkeerkaart aan te schaffen. Reis je met de trein, dan word je vanaf station Almere Poort gratis met de pendelbus naar het Libelle Zomerterrein gebracht. Echter niet alle pendelbussen hebben faciliteiten voor rolstoelen. Wellicht dat je even moet wachten op de volgende pendelbus. Op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Waar is de Libelle Zomerweek?

De Libelle Zomerweek is op het Almeerderstrand in Almere. Het adres van de Libelle Zomerweek is IJmeerdijk 1, 1309 BA Almere. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden.

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?

Op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. Voor jezelf moet je wel een toegangskaart kopen. Voor de begeleider moet een gratis kaart worden aangevraagd, dit kan uitsluitend telefonisch via Eventim (tel. 0900-13 53, € 0,45/min) of bij de kassa. Op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Parkeerplaats voor bezoekers met een invalidenkaart: deze vindt plaats op P1 op de Dijk, ter hoogte van Poort Dok en dan in de richten van het oude station. Je kunt op de A6 afrit 2 Almere Poort nemen en vervolgens de leveranciers route volgen.

U wordt gevraagd om de mindervalidenkaart zichtbaar voor het raam te houden, zodat de verkeersregelaars de juiste service kunnen verlenen.

 

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom, maar er worden geen speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor kinderen t/m 3 jaar is de toegang gratis, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je € 8,95. Op zondag 21 mei 2017 is de toegang voor alle kinderen gratis. Voor kinderen die op zondag komen, moet wel een gratis kaart worden aangevraagd. Dit kan uitsluitend telefonisch via Eventim (tel. 0900-13 53, € 0,45/min) of aan de kassa.

Wat zijn de openingstijden?

De Libelle Zomerweek is van maandag 15 mei t/m zondag 21 mei 2017 dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur.

Waar kan ik informatie vragen tijdens de Libelle Zomerweek?

Bij de informatiebalie op het Libelle Plein staan medewerkers van het Libelle Informatiecentrum klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. Je kunt hier ook een gratis plattegrond ophalen. De informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.

Moet ik betalen voor een plastic tas als ik iets koop?

Vanaf 1 januari 2016 is het verbod op de plastic tas in gegaan. Winkeliers mogen geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Dit geldt ook voor de exposanten van Libelle Zomerweek. Neem dus je eigen tas / shopper mee! Lees hier meer over het verbod.

Zo als elk jaar is er op het terrein van de Libelle Zomerweek een tassenstalling. Je kunt daar voor € 1,- de tassen in bewaring geven.

Vanaf wanneer start de abonnee actie? (early bird)

Vanaf 23 februari t/m 2 maart start de abonnee actie. Tegen die tijd kun je hier op de site meer over vinden op www. libellezomerweek.nl/abonneekorting

 

Mag mijn huisdier mee naar binnen?

Huisdieren (m.u.v. blindengeleidehonden) zijn niet toegestaan.

Is er een pinautomaat aanwezig op het Zomerweekterrein?

Op het Zomerweekterrein staat een pinautomaat. Wij raden echter aan voldoende contant geld mee te nemen naar de Libelle Zomerweek.

Waar kan ik iets eten en drinken tijdens de Libelle Zomerweek?

Er zijn volop eet- en drinkgelegenheden op het Zomerweekterrein. Deze vind je terug op de plattegrond. Begin mei zal de plattegrond op de website komen te staan onder ‘Shoppen’ op de pagina ‘Praktisch’. Ook kun je alle informatie over de Libelle Zomerweek lezen in het speciale katern dat zal verschijnen in Libelle editie 20 (verschijning 4 mei)

De restaurants zijn tot 18.00 uur geopend.

Kan ik me ergens opfrissen?

Op het terrein van de Libelle Zomerweek zijn een aantal gratis toiletgelegenheden.

Is er een EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post. Hier is ook ruimte voor moeders om borstvoeding te geven. Er zijn géén rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Is er een speciale ruimte om te kolven of borstvoeding te geven?

In de tent van onze EHBO-medewerkers (nabij het centrale plein) zal een ruimte ingericht worden voor moeders die willen voeden of willen kolven. Er is overigens geen speciale koelkast aanwezig op het terrein waar je de melk kunt achterlaten. Hiervoor kun je eventueel zelf koelelementen en een koeltas voor meenemen.

Mocht je liever in jouw auto willen kolven, dan is dat geen probleem. Bij de security kun je bij de entree een stempel vragen, zodat je later weer het terrein op kan komen.

Mag ik roken?

Roken is niet toegestaan in de tenten. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Via www.libellezomerweek.nl/shoppen kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouders, de koop is immers met hen gesloten.

Kan ik mijn tassen ergens kwijt?

Op het terrein van de Libelle Zomerweek is een tassenstalling. Je kunt daar voor € 1,- de tassen in bewaring geven.

Waar kan ik terecht m.b.t. gevonden voorwerpen?

Tijdens de Libelle Zomerweek kun je terecht bij de Informatiebalie op het Libelle Plein. Na de Zomerweek proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de Libelle Zomerweek je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de boodschappenbewaarservice. Libelle is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

Mag ik een boodschappentrolley meenemen naar de Libelle Zomerweek?

Wij willen vragen het gebruik van boodschappentrolley’s zoveel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Libelle Zomerweek is een boodschappenbewaarservice waar je voor een gering bedrag zware tassen in bewaring kunt geven.

Route auto

Het adres van de Libelle Zomerweek is IJmeerdijk 1, 1309 BA Almere. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden.

Parkeren

Bij de Libelle Zomerweek zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Een Traffic Support zal je een parkeerplaats toewijzen.

Met de trein

Als je met de trein reist, is de bestemming station Almere Poort. Vanaf daar word je vanaf 9.00 uur met een gratis pendelbus in circa 10 minuten naar de ingang van de Zomerweek gebracht.

Spoordeelwinkel
Er is dit jaar natuurlijk ook weer een trein actie van de NS. Zo is het mogelijk om per 1 april 2017 een toegangsbewijs en een dagretour naar Almere Poort te kopen. De combi-deal is verkrijgbaar vanaf € 28,-. Houdt er wel rekening mee dat er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is voor deze actie en hij alleen geldig is in de periode van 15 t/m 21 mei 2017. Klik hier voor mee informatie over een toegangsbewijs in combinatie met een dagretour naar Almere Poort.

Situatie rondom het spoor
De Nederlandse Spoorwegen verwachten van  maandag 19 t/m 21 mei drukte rondom station Bijlmer/Arena in verband met de Toppers.

Met de bus

Op de pagina ‘Praktisch’ -> ‘Met de bus’ staat per provincie diverse busbedrijven die dagtochten naar de Libelle Zomerweek organiseren. Bij deze bedrijven kun je informatie over opstapplaatsen en tarieven opvragen en een busreis reserveren. Genoemde busbedrijven zijn zelfstandige ondernemingen en niet verbonden aan het evenement. Libelle Zomerweek is niet verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de dagtochten. Als je met de bus reist, stap je dicht bij de ingang van de Zomerweek uit.

Plan je reis van deur tot deur

Kom je met het openbaar vervoer naar Libelle Zomerweek? Plan dan je reis van deur tot deur via 9292.nl.