Heel veel leuke masterclasses

Leuk, leerzaam en heel gezellig zijn de Libelle Living, Tuin & Zo en Gezond tenten op de Zomerweek. Inschrijven voor een gratis masterclass kan om 10.00 uur en 13.00 uur bij de Inschrijfbalie op Libelle Plein 2.

Libelle Living

De Libelle Living-tent wordt een 3D-beleving van de Living special. Hier zijn inspirerende masterclasses en DIY-lessen te volgen en is er een shop met alle redactiefavorieten van Libelle. Ontmoet hier ook de professionals waarmee we samenwerken.

Cursus Instagram fotografie

Witlof Workshops komt langs deze Zomerweek! Zij geven lifestyle- en storytelling fotogra-fie workshops waar esthetiek een grote rol speelt. Denk hierbij aan natuurlijk licht gebruik, de beste foto’s maken met je smartphone en het fotograferen van een flatlay. Ze focussen hierbij op de kleine dingen die inspireren en geloven in de kracht van het alledaagse. Laat je inspireren en leer meer over beelden vastleggen op de gevoelige plaat bij deze masterclass!

DIY met Monique

&Me is een merk voor de kleintjes in onze wereld. Ecologisch gemaakte kinderkleding en duurzame, handgemaakte items die mooi staan in je interieur. Monique is de troste eigenaresse van dit label en laat je graag zien hoe ze te werk gaat. In haar masterclass gaat ze laten zien hoe je decoratieve, houten mobieltjes maakt, die je kunt ophangen in je huis ter decoratie of boven die wieg van een kleintje. Kom langs bij deze masterclass als je creatief aan de gang wil met ecologische materialen.

Handletteren

Ben je al helemaal into handlettering dan is deze workshop echt iets voor jou. Samen met Karin Luttenberg van Paperfuel ga je aan de slag om je tekst in een vorm te gieten. Je kunt kiezen uit een vorm die Karin al voor je getekend heeft of je tekent er zelf een. Ze laat je zien hoe je de tekst het beste kan verdelen zodat alles mooi gevuld is. Vijf jaar geleden begon Karin met handletteren en sindsdien heeft haar hobby zich ontwikkeld tot fulltime baan. Deze dame weet dus waar ze over praat, mis het niet!

We gaan breien!

Kom gezellig langs bij de dames van Granny’s Finest voor een masterclass basisbreitechnieken. Je leert alles over breien en over hoe je een sjaal maakt. Een leuke en leerzame onderbreking van de Zomerweekdag!

Sleutelhanger macrameeën

Lisanne Multem van Happy Handmade Living geeft een toffe masterclass waarin je samen met haar een sleutenhager gaat macrameeën. Ze leert je de basis van het knopen (dat trouwens heerlijk rustgevend is) en je gaat na afloop met een leuk zelfgemaakt aandenken naar huis.

Kaartje borduren

Marieke Voorsluijs van Club Geluk laat zien hoe je een ansichtkaart persoonlijk maakt door er kruissteken op te borduren. Laat een illustratie, tekening of foto er extra uitspringen of borduur een tekst: de mogelijkheden zijn eindeloos. Doe mee met deze masterclass en ga na afloop met een mooie kaart naar huis.

Libelle Tuin & Zo

De Libelle Tuin & Zo is een tropentuin boordevol inspiratie voor thuis. Van botanische kransen maken tot wildplukken en bloemenstyling: je leert het hier van de mensen van de Libelle-redactie en van de tuinprofessionals waarmee wij samenwerking. Mét fijne tuinshop vol Libelle-favorieten!

Groene vingers

Monique van Wegen van Atelier Botanica kweekt voor haar atelier meer dan honderd verschillende soorten bloemen. Met de mooiste exemplaren van dit seizoen maak je samen met haar een uniek polscorsage of haarkroontje.

De medicinale werking van planten

Dat veel planten een medicinale werking hebben, is geen geheim. Leoniek Bontje (herbalist) en Yvet Noordermeer (voedingscoach) weten precies wat de werking is van bepaalde planten en waar ze groeien. In deze leuke en leerzame masterclass vertellen ze hoe je de planten kunt herkennen, wat de voedingswaarde is en hoe je sommige ewassen als medicijn kunt gebruiken.

Maak een mosbol

Mosbollen in huis zijn dé trend dit jaar. Bloemstylist en tuinvrouw Ilka Vermeiren schreef in haar boek Flower Bomb over deze vrolijke groene decoraties en laat op de Zomerweek graag live zien hoe je ze maakt. Maak zelf zo’n leuke mosbol in de stijl van jouw eigen interieur.

Eetbare achtertuin

Altijd al zelf groenten en kruiden willen telen, maar nooit geweten hoe? Marije van Studio van der Park leert hoe je het beste de tuin kunt indelen op basis van hoeveel zon, water en wind er in de tuin is. Maak hier een stappenplan en start thuis jouw eigen eetbare tuintje.

Bamboo Orchid

Bij het woord orchidee denken veel mensen aan een delicate bloem die het best met rust gelaten kan worden terwijl hij groeit. Af en toe wat liefde en aandacht, dat is het wel. Bamboo Orchid bewijst het tegendeel! Je kunt heel veel met orchideeën. Met name de bam-boe-orchidee is heel geschikt om mee te fröbelen. Dit is een sterk ras onder de orchideeën, die niet alleen mooi is maar ook bekend staat als parel in de traditionele Chinese geneeskunde. Zelf aan de slag met deze orchidee van wereldklasse? Bamboo Orchid leert je decoreren met orchideeën!

FAM Flower Farm

Dahlia’s, tulpen en narcissen: bekende bloemen die overal in Nederland te vinden zijn. FAM Flower Farm kweekt en deze bloemen al jaren en verkoopt ze met veel succes over de hele wereld. We zoomen even in op de dahlia, een prachtige bloem die het goed doet in vrijwel iedere Nederlandse tuin. En daar gaan we in deze masterclass gebruik van maken: we gaan een flatlay maken van dahlia’s! In het kort houdt dat in dat er op een leuke ondergrond bloe-men en bloemblaadjes worden neergelegd op een stijlvolle manier. Daar wordt een foto van genomen, van bovenaf, waardoor je een mooi beeld overhoudt. Deze kun je later bijvoorbeeld laten afdrukken, of versturen als wenskaart. Katja Staring laat met de dahlia’s van FAM Flower Farm zien hoe dit moet. Na afloop kun je dahliabollen kopen, zodat je volgend jaar met dahlia’s uit eigen tuin nieuwe flatlays kunt maken!

The Green Bar

Bierblikjes, maar dan anders! In deze masterclass laten The Green Bar en een bierbrouwer van Lowlander samen zien hoe je bier met bloemen en planten combineert. Eerst laat de brouwer zien hoe je met verse kruiden je biertje nog lekkerder maakt en hoe je hem perfect inschenkt. Daarna is het blikje aan de beurt: we gaan een heus boeketje in een leek blikje maken! Over de bovenkant van het blikje komt een raster waar je de bloemen makkelijk in kunt schikken. Het raster wordt afgewerkt met een leren bandje van de Moerbij. Zin om creatief aan de slag te gaan met bier en blik? Mis deze masterclass dan niet!

The Pollinators

Bestuivende insecten zoals bijen en vlinders hebben het moeilijk de laatste jaren. Nestplekken nemen af en er is minder gifvrij voedsel in de natuur om pollen van af te nemen. Gelukkig voor onze bestuivende vrienden zijn er The Pollinators! Dit is een initiatief van The Tipping Point in samenwerking met Nudge, aangevuld met lokale initiatieven. Elk van die initiatieven draagt op zijn of haar eigen manier een steentje bij aan de leefomgeving van insecten als bijen en vlinders. In deze cursus leggen ze je graag uit wat het belang is van de bestuivers helpen en hoe je dat het best kunt doen, onder het motto: zaai biologisch en help de bij!

Libelle Gezond

Hier worden masterclasses gegeven van professionals die alles weten over een gezonde leefstijl, van yoga tot work-out. Kom langs en stel hier al jouw vragen over gezond leven. Met leuke shop vol fijne producten.

Beter slapen

Dat je je beter voelt na een nacht goed slapen weet iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat je altijd een goede nachtrust hebt? En hoe bouw je overdag korte rustmoment in om er daarna weer tegenaan te kunnen? Anouk Puister van Happy Sleeper heeft, nadat ze een burn-out kreeg, uitgezocht wat voor haar het beste werkte en deel haar kennis graag.

De kracht van kristallen

In deze masterclass vertelt Hanneke Peeters van Rock Your World hoe je de kracht van kristallen kunt inzetten in het dagelijkse leven, met als resultaat een betere nachtrust en meer innerlijke rust.

De basis van yoga

Altijd al kennis willen maken met yoga? Kom dan langs bij Sarina Yogini in de Libelle Gezond-tent. Sarina gaat hatha-yogalessen geven met de basishoudingen van yoga én houdingen voor gevorderden. Verder vertelt Sarina wat yoga voor lichaam en geest kan betekenen.

Slaapyoga

Helemaal ontspannen zonder moeilijke poses en oefeningen: Eliane Bernhard van House of Deeprelax laat je kennismaken met yoga nidra. Deze populaire vorm van slaapyoga draait om ademhaling en ontspanningstechnieken die zorgen voor een diepe rust.

Hoe houd je een gezonde leefstijl vol?

We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om een dieet vol te houden. Veel vrouwen die hun best hebben gedaan om hun ideale bericht te bereiken vallen daarna toch weer terug in oude patronen. Aniek Jonckers Brand van Puur Power legt uit waar het misgaat. Waar versterken of saboteren lichaam en geest elkaar en hoe komt het dat de een het wel volhoudt en de ander niet? In haar masterclass deelt ze tips en trucs voor een bewuste gedragsverandering.

Luister naar het lichaam

Lichaamstaal is superbelangrijk. Weet jij wat je uitstraalt? Slechts 5 procent van gedrag dra-gen wij bewust uit, 95 procent wordt onbewust geregeld. Goed luisteren naar je lichaam kan je dus veel brengen! Mireille Steenkamer en Muriel van Hoek leren je graag hoe dit werkt. Het is ook niet voor niets dat in veel spreekwoorden lichaamsdelen verwerkt zijn: met je handen in het haar zitten, of je hart op je tong dragen. Leer luisteren naar de taal van je lichaam in deze masterclass op dinsdag 28 mei.

Beautymasterclass

Libelle TV beautyvlogger Susan Hoffman gaat je tijdens deze masterclass laten zien hoe je een mooie, bruine egale huid krijgt. Of de zon nu schijnt of niet. Ze gaat je de beste tips geven om zelfbruiner te gebruiken zonder dat je hiervan oranje vlekken krijgt. Maar dat is natuurlijk niet alles, want Susan zal haar beste beautytips met jou delen tijdens deze masterclass.

Bekijk het programma om te zien wanneer je welke masterclass kunt volgen.