Koop nu je tickets mét korting!
Home - FAQ

FAQ

Algemeen

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?
Uiteraard mag een begeleider mee, des te gezellig. Voor jezelf en je begeleider dien je tickets te kopen. Op het terrein doen wij onze uiterste best om alles rolstoeltoegankelijk te maken. Mocht je voorafgaand of tijdens de Zomerweek nog tips hebben voor ons hebben, schroom niet om ons aan te spreken of stuur ons via contact een bericht, zodat wij hier onze uiterste best voor kunnen doen ten aanzien van de komende edities. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Toon naast je gekochte parkeerticket je mindervalidekaart aan de verkeersbegeleider zodat zij jou goed kunnen begeleiden. Reis je met de trein, dan rijden er pendelbussen (ticket hiervoor verkrijgbaar in de ticketshop) van station Hoofddorp naar Libelle Zomer. Echter het zou kunnen dat niet alle pendelbussen faciliteiten hebben voor rolstoelen. Er bestaat een kans dat je even moet wachten op de volgende bus. LET OP! Op de Libelle Zomerweek zijn helaas geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.
Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Je kunt de stand waar je je product gekocht hebt, vinden op shoppen. Je kan direct contact opnemen met de standhouder.  
Informatiebalie
Bij de informatiebalie staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kan hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. De informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.
Is er een EHBO aanwezig?
Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post. Hier is ook ruimte voor moeders om borstvoeding te geven. Er zijn géén rolstoelen beschikbaar voor verhuur.
Is er een kolfruimte aanwezig?
Er is een kolf mogelijkheid met koelkast, op het terrein bij de EHBO post aanwezig. Deze zal worden aangegeven op de plattegrond.
Is het feest toegankelijk voor mindervaliden?
Ja, ons Libelle Zomerweek-terrein is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Let op: op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.
Is Libelle Zomerweek binnen en/of buiten?
De Libelle Zomerweek vindt voor een groot gedeelte heerlijk in de buitenlucht plaats én er is een gedeelte overdekt; hier vind je de areas Sunset Boulevard én Rodeo Drive met Hotel Libelle. Tip: klik hier en zie de beelden van vorig jaar om het terrein te zien.
Kan ik me ergens opfrissen?
Op het terrein van de Libelle Zomerweek zijn drie gratis toiletgelegenheden.
Kan ik met pin en/of contant betalen?
Bij de onze restaurants, catering, kassa en tassenbewaarservice hanteren wij pin only. Bij de shopping stands is er een mogelijkheid dat je met cash kan betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig op het Zomerweek-terrein.
Kan ik mijn tassen ergens kwijt?
Heb je zware tassen? De medewerk(st)er van de tassenbewaarservice neemt de tas(sen) graag in bewaring zodat jij lekker verder kunt wandelen en winkelen met vrije handen. Dit is altijd op eigen risico. Op vertoon van het bonnetje kun je de tas(sen) later weer op komen halen. De kosten voor het in bewaring stellen van de tas(sen) is € 1,- per tas (PIN ONLY). Het is niet toegestaan om achter de balie te komen om de tas(sen) te pakken.
Mag ik een boodschappentrolley meenemen?
Ja dat mag, wel willen je vragen het gebruik van boodschappentrolley's zoveel mogelijk te beperken. Zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Libelle Zomerweek is een tassenbewaarservice waar je - voor slechts € 1 per tas - (zware) tassen in bewaring kunt afgeven.
Mag ik roken?
Roken is niet toegestaan in de kas en de tenten. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht.
Mag mijn huisdier mee naar binnen?
Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.
Mag mijn kind mee?
Kinderen zijn van harte welkom. Weet wel dat er geen speciale activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Toegang voor kinderen t/m 3 jaar is gratis. Voor kinderen van tot 12 jaar kun je een Kind-ticket kopen.
Waar kan ik eten en drinken?
Ook dit jaar serveert Libelle Catering op de Libelle Zomerweek weer heel veel lekkers. De catering locaties zijn terug te vinden  op de plattegrond van het Zomerweek terrein.
Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?
Tijdens de Libelle Zomerweek kan je terecht bij de informatiebalie. Na de Zomerweek proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de Libelle Zomerweek je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de tassen bewaarservice. Libelle is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.
Wat is het thema dit jaar?
Dit jaar zoeken we het iets verderop. Waan je in de wereld van zoete pastelkleuren, palmbomen en zon, zee & strand. Inderdaad: tijd om de zonnebril op te zetten, want van 11 tot en met 17 mei viert Libelle feest op Sunset Boulevard en jij bent uitgenodigd. Ga je mee? Je hoeft niet op het vliegtuig te stappen, want de Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen. Makkelijk bereikbaar met OV en auto en hopelijk net zo zonnig als LA.
Wat zijn de openingstijden?
De Libelle Zomerweek is van donderdag 11 t/m woensdag 17 mei 2023 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 09.30 uur kan je al naar binnen voor een kop koffie en lekker gebak.
Welke workshops zijn er? Hoe kan ik mij inschrijven?
Op programma vind je alle workshop waar je aan kunt deelnemen tijdens de Libelle Zomerweek. Voor deelname aan workshops zijn geen extra kosten verbonden. Inschrijven voor de workshops kan op de dag zelf bij de inschrijfbalie.
Wordt er rekening gehouden met allergieën, vegan, vega en halal opties?
Jazeker, onze cateraar serveert een zo divers mogelijk assortiment waar rekening gehouden wordt met allergieën (gluten, ed), vegan-, vega- en halal wensen.
Zijn er MIVA toiletten?
Jazeker, 95% van onze toiletten zijn voorzien van MIVA toiletten. We hebben dit op onze plattegrond aangegeven. Alleen in de area Rodeo Drive zijn de toiletten helaas niet voorzien.

Bereikbaarheid

Is er een fietsenstalling?
Goed voornemen om met de fiets te komen! Er is een fietsenstalling aanwezig bij EXPO Greater Amsterdam is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Weet wel dat deze niet bewaakt is, dus zet je fiets goed op slot.
Kom je met de auto?
A4 vanuit Den Haag Neem afslag Hoofddorp en volg de N201 richting Heemstede/ Haarlem. Ga hier na 7,5 km rechts richting Vijfhuizen (N205). Op de N205 kunt u na 2,3 km rechts afslaan richting Vijfhuizen. Hierna volgt u de eerste afslag links richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam. A9 vanuit Amsterdam Neem de afslag Haarlem-Zuid en volg N205 richting Hoofddorp/ Heemstede/ Lisse. Sla op de N205 na 4,5 km rechtsaf richting Vijfhuizen. Hierna gaat u bij de eerste afslag linksaf richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam. Vanuit Haarlem/ Heemstede Volg de N201 richting Hoofddorp. Sla op de N201 af naar de N205 richting Vijfhuizen. Volg de N205 voor 2,3 km en sla dan linksaf richting Vijfhuizen. Sla vervolgens de eerste afslag linksaf richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam. Parkeren Als je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast een parkeerticket kopen in onze ticketshop. Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je tickets.
Kom je met de trein?
Per de trein EXPO Greater Amsterdam is via verschillende stations met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de trein kun je reizen naar Station: Hoofddorp. Tussen station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein rijden pendelbussen heen en weer. Kosten hiervoor bedragen € 3,50, te kopen in onze ticketshop. Let op: er is een overstap op station Schiphol naar Hoofddorp, check voor vertrek altijd 9292.nl

Sportieve tip: vanaf station Heemstede-Aerdenhout kan je ook met de fiets; deze route is 8 kilometer.

Let op! NS biedt vanaf 1 maart een voordelige combideal. Deze is dan in de Spoordeelwinkel te boeken: treinticket + toegang tot Libelle Zomerweek. Opstappen kan op elk treinstation in Nederland en vanaf Station Hoofddorp kun je met eependelbus (ticket hiervan kun je in onze ticketshop kopen) naar Vijfhuizen gebracht worden. Aan het eind van de dag kun je met de pendelbus-ticket weer terug naar het station en ga je met de trein terug naar huis. Houdt hun site in de gaten voor de deal! 

Rijden er pendelbussen van en naar het terrein?
Jazeker, vanaf station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein rijden er pendelbussen heen en weer. Deze zijn te vinden aan de achterzijde van het NS-station. Volg de borden naar de pendelbus. Kosten voor de pendelbus-ticket bedragen € 3,50.

Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je toegangstickets.

P.s. Mocht je met de auto komen, dan hoef je geen pendelbus-ticket te kopen wél een parkeer-ticket. Vanaf het parkeerterrein is de toegang van Libelle Zomerweek op loopafstand.

Waar is de Libelle Zomerweek?
De Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen, bij EXPO Greater Amsterdam. Het adres is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Dit is ook het adres dat je kan invoeren in een navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden.
Zijn er laadpalen beschikbaar?
Helaas zijn de op de locatie van EXPO Greater Amsterdam geen laadpalen beschikbaar.

Busbedrijven

Brabant
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Holland
Geen aanbieders
Overijssel
Zeeland
  • Touringcarbedrijf AMZ 0113 35 15 51 amz.nl
Zuid-Holland

Contact

Stel je algemene vraag
Staat je vraag en/of antwoord niet beschreven in de meestgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@libellezomerweek.nl. Let op! Vragen over tickets kunnen wij niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met info@yourticketprovider.nl onder vermelding van je referentienummer.
Stel je vraag over tickets
Staat je vraag en/of antwoord over tickets niet beschreven in de meestgestelde vragen? Mail dan naar info@yourticketprovider.nl onder vermelding van het referentienummer. Let op! Algemene vragen over het evenement kunnen zij niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met ons via info@libellezomerweek.nl.  

Overige vragen

Hoe en tot wanneer kan ik tickets bestellen?
De kaartverkoop start op donderdag 27 februari. Kaarten zijn te bestellen via libellezomerweek.nl/kaarten. Via libellezomerweek.nl kun je t/m 13 mei e-tickets bestellen. De voorverkoopprijs is € 16,95 + € 2,95 servicekosten per boeking. Vanaf 14 mei betaal je € 20,95 + € 2,95 servicekosten per boeking (dus als je meerdere tickets in één keer boekt, betaal je slechts 1 keer servicekosten). Natuurlijk kun je ook tijdens de Libelle Zomerweek kaarten aan de kassa kopen met pin voor € 20,95. Kijk voor het bezoek wel even op deze site of de dag van je voorkeur niet is uitverkocht. Op dit moment zijn er nog geen dagen uitverkocht.
Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?
Op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. Voor jezelf moet je wel een toegangskaart kopen. Voor de begeleider moet een gratis kaart worden aangevraagd, dit kan uitsluitend telefonisch via CM Tickets (tel. 076-2012600) of bij de kassa. Op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur. Parkeerplaats voor bezoekers met een invalidenkaart: deze vindt plaats op P1 op de Dijk, ter hoogte van Poort Dok en dan in de richting van het oude station. Je kunt op de A6 afrit 2 Almere Poort nemen en vervolgens de leveranciers route volgen. Je wordt gevraagd om de mindervalidenkaart zichtbaar voor het raam te houden, zodat de verkeersregelaars de juiste service kunnen verlenen. Let op: je hebt hiervoor ook een parkeerkaart nodig!
Ik heb geen printer. Wat nu?
Je hoeft je ticket(s) niet verplicht uit te printen. De tickets kunnen vanaf je mobiele telefoon gescand worden.
Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?
Via libellezomerweek.nl/shoppen kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouders, de koop is immers met hen gesloten.
Is er een EHBO aanwezig?
Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post. Er zijn géén rolstoelen beschikbaar voor verhuur.
Is er een pinautomaat aanwezig?
We willen je erop attent maken dat er geen pinautomaat aanwezig is op de Zomerweek. We adviseren voldoende contant geld mee te nemen en gelukkig kun je bij veel shops ook pinnen.
Is er een speciale ruimte om te kolven of borstvoeding te geven?
Kolven kan bij de EHBO. Hier staat een koelkast waar je de melk kunt achterlaten. Mocht je liever in jouw auto willen kolven, dan is dat geen probleem. Bij de security kun je bij de entree een stempel vragen, zodat je later weer het terrein op kan komen.
Kan ik me ergens opfrissen?
Op het terrein van de Libelle Zomerweek is een aantal gratis toiletgelegenheden.
Kan ik mijn tassen ergens kwijt?
Op het terrein van de Libelle Zomerweek is een tassenstalling. Je kunt daar voor € 1,- de tassen in bewaring geven.
Kan ik tickets omboeken naar een andere datum?
Wie onverhoopt toch niet naar de Libelle Zomerweek kan komen op de dag waarvoor het kaartje is gekocht, kan het kaartje binnenkort online omboeken via een speciale tool. De kosten hiervoor bedragen € 2,95 per bestelling.
Mag ik een boodschappentrolley meenemen?
Wij willen vragen het gebruik van boodschappentrolley’s zoveel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Libelle Zomerweek is een tassenstalling waar je voor € 1,- de (zware) tassen in bewaring kunt geven.
Mag ik roken?
Roken is niet toegestaan in de tenten. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht.
Mag mijn huisdier mee naar binnen?
Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.
Mag mijn kind mee?
Kinderen zijn van harte welkom, maar er worden geen speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor kinderen t/m 3 jaar is de toegang gratis, voor kinderen van 4 t/m 16 jaar betaal je € 9,50. Op zondag 17 mei wordt een speciale moeder-dochterdag georganiseerd. Houd onze website goed in de gaten, binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt.
Waar is de Libelle Zomerweek?
De Libelle Zomerweek is op het Almeerderstrand in Almere. Het adres van de Libelle Zomerweek is IJmeerdijk 1, 1309 BA Almere. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden. Let op: Kiss & Ride en mindervaliden moeten de Muiderzandweg aanhouden. Via deze weg bereiken zij de Muiderzandplaats.
Waar kan ik iets eten en drinken tijdens de Libelle Zomerweek?
Er zijn volop eet- en drinkgelegenheden op het Zomerweekterrein. Deze vind je terug op de plattegrond. Ook kun je alle informatie over de Libelle Zomerweek lezen in de Libelle zelf. De restaurants zijn tot 18.00 uur geopend.
Waar kan ik informatie vragen tijdens de Libelle Zomerweek?
Bij de informatiebalie op het Libelle Plein staan medewerkers van het Libelle Informatiecentrum klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. Je kunt hier ook een gratis plattegrond ophalen. De informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.
Waar kan ik me inschrijven voor de workshops?
Zoals altijd zijn er ook dit jaar weer heel veel workshops in de diverse Libelle Zomerweek tenten. Nieuw dit jaar is dat je je vooraf online kunt inschrijven voor jouw favoriete workshop. Houd onze site in de gaten, binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt. Op locatie zijn er nog een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar. Per persoon kun je je voor één workshop inschrijven en vol is vol! Helaas is het onmogelijk om voor iedereen een plaatsje te garanderen, maar er is ook een groot aantal workshops, demonstraties en schoonheidsbehandelingen waarvoor je je niet hoeft in te schrijven. Deze worden doorlopend gegeven, dus je kunt gewoon wachten tot er een plaatsje vrijkomt of tot de volgende sessie begint.
Waar kan ik terecht m.b.t. gevonden voorwerpen?
Tijdens de Libelle Zomerweek kun je terecht bij de Informatiebalie op het Libelle Plein. Na de Zomerweek proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de Libelle Zomerweek je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de boodschappenbewaarservice. Libelle is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.
Wanneer is de Libelle Zomerweek?
Libelle Zomerweek 2020 wordt gehouden van donderdag 14 mei tot en met woensdag 20 mei op het Almeerderstrand van Almere.
Wat kosten de tickets?
Een toegangskaart kost in de voorverkoop € 16,95 (inclusief € 4,- korting). De voorverkoop is t/m 13 mei. Vanaf donderdag 14 mei kost een toegangskaart € 20,95. De prijzen zijn exclusief servicekosten. Kaarten zijn alleen online te bestellen.
Wat zijn de openingstijden?
De Libelle Zomerweek is van donderdag 14 mei t/m woensdag 20 mei 2020 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Tickets

Hoe gebruik ik de persoonlijke abonnee-korting?
Niet je abonneenummer, maar een persoonlijke kortingscode is vereist voor de korting. Als je de juiste kortingscode hebt, kan je deze in de ticketshop invullen bij "toegangskaart met abonnee korting". Het is belangrijk dat de code hierbij juist wordt ingevuld dus geen kleine letters of spaties o.i.d. erin verwerken.
Is er een NS-combideal?
NS biedt een voordelige combideal. Deze is te boeken via Spoordeelwinkel: treinticket + pendelbus ticket + toegang tot Libelle Zomerweek. Opstappen kan op elk treinstation in Nederland en vanaf Station Hoofddorp word je met een pendelbus naar Vijfhuizen gebracht. Aan het eind van de dag ga je met de pendelbus-ticket terug naar het station en vanuit daar met de trein naar huis. 
Waar vind ik de persoonlijke kortingscode als abonnee?
De code is gecommuniceerd in de speciale abonnee brief die meegestuurd is met Libelle 9. Mocht je deze kwijt zijn (of niet hebben ontvangen) dan kan je voor de code mailen naar info@libellezomerweek.nl. Vermeld hier gelieve meteen je abonneenummer om zo spoedig mogelijk te kunnen worden geholpen.
Wat kost een parkeerticket?
Als je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast een parkeerticket kopen in onze ticketshop. Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je tickets.
Wat kost een pendelbus-ticket?

Als je van plan bent om met het OV naar Vijfhuizen te komen. Weet dan dat er tussen station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein pendelbussen heen en weer rijden. Kosten hiervoor bedragen € 3,50, te kopen in onze ticketshop.

Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je toegangstickets.

Let op: er is een overstap op station Schiphol naar Hoofddorp, check voor vertrek altijd 9292.nl

Kom je met de auto? Dan heb je een parkeerticket nodig. Vanaf het parkeerterrein is de toegang van Libelle Zomerweek op loopafstand.

Wat kosten de toegangstickets?
Tickets voor de Libelle Zomerweek van 11 t/m 17 mei - met uitzondering van 14 mei Tickets voor Zomerweek in Concert op zondag 14 mei Extra korting voor onze abonnees Abonnees hebben een persoonlijke code ontvangen om deze te verzilveren
P.s. onze abonnees kunnen maximaal 4 kaarten per persoon kopen met extra korting.
*Exclusief € 3,95 servicekosten per transactie
Zijn de toegangstickets aan de deur duurder?
Ja, de prijs aan de deur tijdens de Libelle Zomerweek (met uitzondering van zondag 14 mei, ivm Libelle in Concert) is hoger. Tip: koop je tickets online.