Koop abonneekaarten >
14 t/m 20 mei 2020 - Almeerderstrand 14 t/m 20 mei 2020
Home - Handig om te weten

Handig om te weten

 

Algemeen

Adres

De Libelle Zomerweek is op het Almeerderstrand in Almere. Het adres van de Libelle Zomerweek is IJmeerdijk 1, 1309 BA Almere. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden. Let op: Kiss & Ride en mindervaliden moeten de Muiderzandweg aanhouden. Via deze weg bereiken zij de Muiderzandplaats.

Reizen met de auto

Adres Voer het volgende adres in het navigatiesysteem in: Elementendreef in Almere. Vanaf de A6 word je afhankelijk van de drukte verwezen via afrit 2 Almere Poort of afrit 3 Almere stad-West/Hogering. Let hiervoor op de lichtkranten en gele borden langs de A6. Volg bij het verlaten van de A6 de borden 'P Libelle Zomerweek' en de aanwijzingen van de verkeersregelaars om de parkeerplaats te bereiken. Als je met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid. Hiervoor heb je een parkeerkaart nodig. Tip: koop deze tegelijk met je tickets voor de Libelle Zomerweek voordelig in de voorverkoop. Volg de bebording, lichtkranten en de aanwijzingen van de verkeersregelaars, ook als het navigatiesysteem een andere richting aangeeft. Op en bij de parkeerplaats word je door verkeersregelaars naar een plek geleid. Let op: Ticket XL boekers, Kiss & Ride en invaliden moeten de Muiderzandweg aanhouden. Via deze weg bereiken zij de Muiderzandplaats. Parkeren en pendelbussen Vanaf de parkeerplaats rijden vanaf 09.00 uur gratis pendelbussen. Deze brengen je in circa acht minuten naar de ingang van de Libelle Zomerweek. De pendelbussen rijden tot circa 18.30 uur weer terug. Let op bij vertrek: er zijn twee pendelbushaltes bij de ingang van de Libelle Zomerweek. neem de halte P Olympia om weer naar het parkeerterrein te worden gebracht. Parkeerkaart Een parkeerkaart koop je tegelijk met je kaarten voor de Libelle Zomerweek.

Reizen met de trein

Naar Libelle Zomerweek gaat u natuurlijk met de trein Zin om lekker ontspannend naar de Libelle Zomerweek te komen? Ga met de trein! Reis met één van de extra lange treinen naar station Almere Poort. Vanaf dit station rijden er vanaf 09.00 uur de hele dag gratis pendelbussen in ongeveer acht minuten naar de entree op de dijk en ze brengen je weer terug naar het station. De pendelbussen rijden tot circa 18.30 uur weer terug. Check je reis vanaf tien dagen voor vertrek met de NS Reisplanner op ns.nl of de Reisplanner Xtra app. Kijk hier voor actuele werkzaamheden aan het spoor. Voordelig combiticket via NS De NS biedt vanaf 1 april een voordelig combiticket (trein + entree Libelle Zomerweek).

Reizen met de bus

Per provincie zijn er diverse busbedrijven die dagtochten naar de Libelle Zomerweek organiseren. Bij deze bedrijven kun je informatie over opstapplaatsen en tarieven opvragen en een busreis reserveren. Genoemde busbedrijven zijn zelfstandige ondernemingen en niet verbonden aan ons evenement. De Libelle Zomerweek is niet verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de dagtochten. Als je met de bus reist, stap je voor de ingang van de Zomerweek uit. Bekijk hier welke busbedrijven dagtochten naar de Libelle Zomerweek organiseren. Naar aanloop van de Zomerweek zullen er meerdere busbedrijven getoond worden.  

Alle prijzen op een rij

Bekijk hieronder de prijzen voor Libelle Zomerweek 2020.

 • Toegangskaart tijdens de Libelle Zomerweek € 20,95
  • Koffie en gebak € 5,50
  • 10 x Libelle voor slechts € 3,- bij aankoop van minimaal 2 tickets
 • Ticket XL: € 39,95. Snelle toegang tot de Zomerweek, koffie of thee incl. heerlijk gebakje, een lekkere lunch met drankje, een workshop naar keuze, de hele dag gratis je tassen stallen, inclusief parkeren en nog veel meer!
 • Transactiekosten per boeking € 2,95
 • Omboeken van toegangskaarten € 4,-
 • Parkeerkaart tijdens de Libelle Zomerweek € 12,50
 • Tassenstalling € 1,-
 

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar redactie@libelle.nl. Je vraag zal zo spoedig mogelijk beantwoord worden. Je kunt ook contact opnemen met het Libelle Informatiecentrum via tel. 088-550 02 21 (lokaal tarief). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Over Almere

VERRAS JEZELF IN ALMERE!

Van sup safari tot flyboarden en van wakker worden in een beachlodge tot zonsondergang in een sloep. Sportief of ontspannen, van wilde natuur tot eindeloos shoppen. Het kan in Almere! SHOPPEN In het centrum van Almere vind je bijzondere lokale, nationale en internationale merken, zoals Primark, Pandora, ZARA, Rituals, Bever, Vitaminstore, Superdry, Hugo Boss, Media Markt, Rivièra Maison, MANGO en Yves Rocher. Er zijn wel 400 grote en ruim opgezette winkels, mooie speciaalzaken, autovrije winkelstraten en gezellige horecapleinen. De perfecte bestemming voor een dagje lekker winkelen. De winkels in Almere Centrum zijn zeven dagen per week open. Je kunt dus ook op zondag shoppen! En alle dagen van de week genieten van de bioscoop, het theater en de ruime keus aan cafés en restaurants. De bijzondere architectuur is opvallend en modern. Alleen dat maakt het rondlopen door het centrum een bezoek meer dan waard! almerecentrum.nl

FIETSEN

Ontdek Almere eens op de fiets. VVV Almere heeft prachtige fietsroutes uitgezet. Al fietsend ervaar je de stad heel anders dan vanuit de auto: alle fiets- en autowegen zijn hier immers gescheiden. De ‘Gastvrije Randmeren’, waar Almere deel van uitmaakt, is dit voorjaar gastregio van de Meimaand Fietsmaand? Dat betekent dat er - in Almere én in de regio - van alles gepromoot gaat worden op het gebied van fietsen door dit groene en waterrijke gebied. vvvalmere.nl/fietsen

NATUUR

Met de kids op pad? Bezoek dan in boswachterij Almeerderhout ´Stadslandgoed de Kemphaan´. Ontdek de wandel- en fietspaden, de lekkere restaurants, de dieren en de avontuurlijke uitjes voor kinderen. Shop (h)eerlijke producten op de boerenmarkt, ga op pad met de boswachter of apen kijken. Nog actiever? Een dagje klimmen bij klimpark Fun Forest Almere staat garant voor een leuk en avontuurlijk dagje weg. Het is het grootste klimbos met de meeste en langste tokkelbanen van Nederland. kemphaan.nl

OVERNACHTEN

Wil je langer dan één dag genieten van alles wat Almere je te bieden heeft? Overnacht hier dan in het viersterren hotel Apollo Hotel Almere City Centre. Of kies voor Hotel FINN, gelegen in het uitgaanscentrum en dus zeer goed bereikbaar. Dat geldt ook voor ANNO aan de Grote Markt. In dit driesterrenhotel met trendy uitstraling kun je drinken, dansen en slapen. Wat meer buiten het centrum ligt het Hotel Bastion Almere. Vind je het ook zo leuk om juist bij een local een accomodatie te huren? Almere telt aardig wat Bed & Breakfasts op verschillende plekken in de stad. Toe aan een luxe vakantie of een welverdiend weekendje weg? Ga dan naar het moderne Van der Valk hotel Almere voor rust, ruimte en ontspanning. vvvalmere.nl/overnachten

Huisregels

HUISREGELS LIBELLE ZOMERWEEK 2019

 • Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
 • Het is verboden te roken in de tenten.
 • De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
 • Gebieden buiten de paden of aangewezen terrassen mag je niet betreden en zijn op eigen risico.
 • Huisdieren ((m.u.v. van hulphonden op vertoon van medische verklaring) zijn niet toegestaan.
 • De toegangskaart of controlestrook dient de hele dag op verzoek van de organisatie getoond te kunnen worden.
 • Het is verboden op en rond het terrein folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
 • Zonder geldige accreditatie is het verboden om te fotograferen, filmen en het maken van (andere) geluids-, en/ of beeldopnamen van de Libelle Zomerweek. De organisatie zal op straffe hiervan de apparatuur in beslagnemen en aanvaardt voor het in bewaring nemen hiervan geen enkele aansprakelijkheid.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal en enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
 • Op het terrein worden beelden en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
 • In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.
 


 

Overige vragen

Wanneer is de Libelle Zomerweek?

Kijk je nu alweer uit naar de volgende editie van de Libelle Zomerweek? We hebben de datum alweer voor je geprikt! Libelle Zomerweek 2020 wordt gehouden van donderdag 14 mei tot en met woensdag 20 mei op het Almeerderstrand van Almere.

Waar is de Libelle Zomerweek?

De Libelle Zomerweek is op het Almeerderstrand in Almere. Het adres van de Libelle Zomerweek is IJmeerdijk 1, 1309 BA Almere. Dit is ook het adres dat je kunt invoeren in het navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden. Let op: Kiss & Ride en mindervaliden moeten de Muiderzandweg aanhouden. Via deze weg bereiken zij de Muiderzandplaats.

Wat kost een kaartje voor de Libelle Zomerweek?

Een toegangskaart kost in de voorverkoop € 16,95 (inclusief € 4,- korting). De voorverkoop is t/m 13 mei. Vanaf donderdag 14 mei kost een toegangskaart € 20,95. De prijzen zijn exclusief administratiekosten.

Hoe en tot wanneer kan ik kaarten bestellen?

De kaartverkoop start op donderdag 27 februari. Kaarten zijn te bestellen via libellezomerweek.nl/kaarten. Via libellezomerweek.nl kun je t/m 13 mei e-tickets bestellen. De voorverkoopprijs is € 16,95 + € 2,95 administratiekosten per boeking. Vanaf 14 mei betaal je € 20,95 + € 2,95 administratiekosten per boeking (dus als je meerdere tickets in één keer boekt, betaal je slechts 1 keer transactiekosten). Natuurlijk kun je ook tijdens de Libelle Zomerweek kaarten aan de kassa kopen voor € 20,95. De kassa is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Kijk voor het bezoek wel even op deze site of de dag van je voorkeur niet is uitverkocht. Op dit moment zijn er nog geen dagen uitverkocht.

Wat zijn de openingstijden?

De Libelle Zomerweek is van donderdag 14 mei t/m woensdag 20 mei 2020 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Kan ik kaarten omboeken naar een andere datum?

Wie onverhoopt toch niet naar de Libelle Zomerweek kan komen op de dag waarvoor het kaartje is gekocht, kan het kaartje aan de kassa omboeken. De kosten hiervoor bedragen € 4,- per bestelling.

Waar kan ik me inschrijven voor de workshops?

Zoals altijd zijn er ook dit jaar weer heel veel workshops in de diverse Libelle Zomerweek tenten. Nieuw dit jaar is dat je je vooraf online kunt inschrijven voor jouw favoriete workshop. Houd onze site in de gaten, binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt. Op locatie zijn er nog een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar. Per persoon kun je je voor één workshop inschrijven en vol is vol! Helaas is het onmogelijk om voor iedereen een plaatsje te garanderen, maar er is ook een groot aantal workshops, demonstraties en schoonheidsbehandelingen waarvoor je je niet hoeft in te schrijven. Deze worden doorlopend gegeven, dus je kunt gewoon wachten tot er een plaatsje vrijkomt of tot de volgende sessie begint.

Welke voorwaarden zitten er aan ‘entree + 10 weken Libelle’?

Deze aanbieding geldt in Nederland tot en met 20 mei 2020. Je abonneert je tenminste voor 10 Libelle en tot wederopzegging. Na de actieperiode kun je eenvoudig per maand opzeggen. Je betaalt met iDeal voor de eerste 10 edities van het abonnement, daarna betaal je het reguliere abonnementstarief per automatische incasso. De eerste Libelle ontvang je na circa vier weken thuis. Als je niet wilt dat het abonnement automatisch doorloopt na de eerste periode, zorg dan dat je de opzegging op tijd doorgeeft aan Sanoma Klantenservice.

Ik heb geen printer. Wat nu?

Je hoeft jE ticket(s) niet verplicht uit te printen. De tickets kunnen vanaf je mobiele telefoon gescand worden.

Is de Libelle Zomerweek toegankelijk voor mindervaliden?

Het Libelle Zomerweekterrein is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor mindervalide bezoekers beschikbaar. Je wordt gevraagd om de mindervalidenkaart zichtbaar voor het raam te houden, zodat de verkeersregelaars de juiste service kunnen verlenen. Let op: je hebt hiervoor ook een parkeerkaart nodig! Reis je met de trein, dan word je vanaf station Almere Poort gratis met de pendelbus naar het Libelle Zomerterrein gebracht. Echter niet alle pendelbussen hebben faciliteiten voor rolstoelen. Wellicht dat je even moet wachten op de volgende pendelbus. Op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur. Let op: mindervaliden moeten op de navigatie de Muiderzandweg aanhouden. Via deze weg bereiken zij de Muiderzandplaats.

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?

Op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. Voor jezelf moet je wel een toegangskaart kopen. Voor de begeleider moet een gratis kaart worden aangevraagd, dit kan uitsluitend telefonisch via CM Tickets (tel. 076-2012600) of bij de kassa. Op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur. Parkeerplaats voor bezoekers met een invalidenkaart: deze vindt plaats op P1 op de Dijk, ter hoogte van Poort Dok en dan in de richten van het oude station. Je kunt op de A6 afrit 2 Almere Poort nemen en vervolgens de leveranciers route volgen. Je wordt gevraagd om de mindervalidenkaart zichtbaar voor het raam te houden, zodat de verkeersregelaars de juiste service kunnen verlenen. Let op: je hebt hiervoor ook een parkeerkaart nodig!

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom, maar er worden geen speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Voor kinderen t/m 3 jaar is de toegang gratis, voor kinderen van 4 t/m 16 jaar betaal je € 9,50. Op zondag 17 mei wordt een speciale moeder-dochterdag georganiseerd. Houd onze website goed in de gaten, binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt.

Waar kan ik informatie vragen tijdens de Libelle Zomerweek?

Bij de informatiebalie op het Libelle Plein staan medewerkers van het Libelle Informatiecentrum klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. Je kunt hier ook een gratis plattegrond ophalen. De informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.

Moet ik betalen voor een plastic tas als ik iets koop?

Vanaf 1 januari 2016 is het verbod op de plastic tas in gegaan. Winkeliers mogen geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Dit geldt ook voor de exposanten van Libelle Zomerweek. Neem dus je eigen tas / shopper mee. Zo als elk jaar is er op het terrein van de Libelle Zomerweek een tassenstalling. Je kunt daar voor € 1,- de tassen in bewaring geven.

Is er een pinautomaat aanwezig op het Zomerweekterrein?

We willen je erop attent maken dat er geen pinautomaat aanwezig is op de Zomerweek. We adviseren voldoende contant geld mee te nemen en gelukkig kun je bij veel shops ook pinnen.

Waar kan ik iets eten en drinken tijdens de Libelle Zomerweek?

Er zijn volop eet- en drinkgelegenheden op het Zomerweekterrein. Deze vind je terug op de plattegrond. Ook kun je alle informatie over de Libelle Zomerweek lezen in de Libelle zelf. De restaurants zijn tot 18.00 uur geopend.

Kan ik me ergens opfrissen?

Op het terrein van de Libelle Zomerweek is een aantal gratis toiletgelegenheden.

Kan ik mijn tassen ergens kwijt?

Op het terrein van de Libelle Zomerweek is een tassenstalling. Je kunt daar voor € 1,- de tassen in bewaring geven.

Is er een EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post. Er zijn géén rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Is er een speciale ruimte om te kolven of borstvoeding te geven?

Kolven kan bij de EHBO. Hier staat een koelkast waar je de melk kunt achterlaten. Mocht je liever in jouw auto willen kolven, dan is dat geen probleem. Bij de security kun je bij de entree een stempel vragen, zodat je later weer het terrein op kan komen.

Mag ik roken?

Roken is niet toegestaan in de tenten. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht.

Mag mijn huisdier mee naar binnen?

Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Via libellezomerweek.nl/shoppen kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouders, de koop is immers met hen gesloten.

Waar kan ik terecht m.b.t. gevonden voorwerpen?

Tijdens de Libelle Zomerweek kun je terecht bij de Informatiebalie op het Libelle Plein. Na de Zomerweek proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de Libelle Zomerweek je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de boodschappenbewaarservice. Libelle is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

Mag ik een boodschappentrolley meenemen naar de Libelle Zomerweek?

Wij willen vragen het gebruik van boodschappentrolley’s zoveel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Libelle Zomerweek is een tassenstalling waar je voor € 1,- de (zware) tassen in bewaring kunt geven.

Plan je reis van deur tot deur

Kom je met het openbaar vervoer naar Libelle Zomerweek? Plan dan je reis van deur tot deur via 9292.nl.

Zijn er glutenvrije producten verkrijgbaar?

Ja, op alle drie de pleinen bieden de restaurants een beperkt glutenvrij assortiment aan. Dit ligt echter niet in de restaurants zelf, maar is verkrijgbaar via de medewerkers van de restaurant. 

Kan ik mijn ticket ook annuleren?

Het is niet mogelijk een ticket gekocht op libellezomerweek.nl te annuleren.

Tot hoe laat zijn de restaurants open?

De restaurants zijn tot 18.00 uur open.