Koop nú 9,95 tickets voor 2024!
Een feest voor vriendinnen | 11 t/m 17 mei, Vijfhuizen vlakbij Haarlem Een feest voor vriendinnen | 11 t/m 17 mei, Vijfhuizen
Home - Meestgestelde vragen

Meestgestelde vragen

Libelle Zomerweek 2024
Suggesties of tips voor volgend jaar?

Als organisatie doen wij ons uiterste best om Libelle Zomerweek voor iedereen zo prettig mogelijk te maken, zodat het voor iedereen een feest voor vriendinnen is. Mocht je na je bezoek dit jaar suggesties of tips voor ons hebben om het volgend jaar beter te doen, dan horen wij dat heel graag via info@libellezomerweek.nl.

Data Libelle Zomerweek 2024

SAVE THE DATE | Libelle Zomerweek vindt volgend jaar van 23 tot en met 29 mei plaats in Vijfhuizen bij EXPO Greater Amsterdam (vlakbij Haarlem).

Goed voorbereid naar het feest
Programma (per dag/per area)

Vind hier per dag en area het programma: Donderdag 11 mei | Vrijdag 12 mei | Zaterdag 13 mei | Zondag 14 mei | Maandag 15 mei | Dinsdag 16 mei | Woensdag 17 mei

Areas & Plattegrond

Bereid je alvast voor op jullie vriendinnenuitje door een blik te werpen op de Libelle Zomerweek-plattegrond en je in te lezen wat er per area allemaal te doen en geprogrammeerd is én welke faciliteiten waar te vinden zijn.  Sunset Boulevard | Rodeo Drive met Hotel Libelle | The Hills | Miami Beach met Sportclub | The Strip met Arcade | Sunset Park

Shoppen

Shop till you drop! Hét feest voor vriendinnen biedt dagelijks honderden stands verspreid over Rodeo DriveThe Hills en The Strip waar je je hart kunt ophalen op het gebied van beauty, wonen en lifestyle. Bekijk alvast welke shops er aanwezig zijn tijdens Libelle Zomerweek.

Workshops

Bekijk alvast aan welke workshops op The Hills en op The Strip je kunt deelnemen tijdens de Libelle Zomerweek. Voor deelname aan workshops zijn geen extra kosten verbonden. Inschrijven voor de workshops kan op de dag zelf bij de inschrijfbalie op Sunset Boulevard. Kijk hier voor het complete aanbod, per area én de tijden van de workshops.  

Lekker eten & drinken

Bij een gezellige dag uit hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Wat dacht je van starten  met een aardbeiengebakje of andere zoete verwennerij, en even later neerstrijken voor een heerlijke lunch? Er is keuze uit onder andere goed belegde sandwiches, gezonde salades, en verleidelijke hotdogs, pizza’s en hamburgers. Goed om te weten: onze cateraar houdt rekening met allergieën (gluten, ed), vegan- en vegawensen.  Kijk voor het overzicht op libellezomerweek.nl/eten-drinken.

Tickets
Wat kosten de toegangstickets?

Tickets voor de Libelle Zomerweek van 11 t/m 17 mei - met uitzondering van 14 mei

Tickets voor Zomerweek in Concert op zondag 14 mei Extra korting voor onze abonnees Abonnees hebben een persoonlijke code ontvangen om deze te verzilveren
P.s. onze abonnees kunnen maximaal 4 kaarten per persoon kopen met extra korting.
*Exclusief € 3,95 servicekosten per transactie

Hoe gebruik ik de persoonlijke abonnee-korting?

Niet je abonneenummer, maar een persoonlijke kortingscode is vereist voor de korting. Als je de juiste kortingscode hebt, kan je deze in de ticketshop invullen bij "toegangskaart met abonnee korting". Het is belangrijk dat de code hierbij juist wordt ingevuld dus geen kleine letters of spaties o.i.d. erin verwerken.

Waar vind ik de persoonlijke kortingscode als abonnee?

De code is gecommuniceerd in de speciale abonnee brief die meegestuurd is met Libelle 9. Mocht je deze kwijt zijn (of niet hebben ontvangen) dan kan je voor de code mailen naar info@libellezomerweek.nl. Vermeld hier gelieve meteen je abonneenummer om zo spoedig mogelijk te kunnen worden geholpen.

Vanaf wanneer worden de tickets duurder?

Op de dag dat de Libelle Zomerweek van start gaat, stijgen de prijzen van de tickets. Vanaf 11 mei zijn de Libelle Zomerweek tickets 22,95 euro en Zomerweek in Concert 32,95 euro, zowel aan de deur als in onze online ticketshop. Tip: koop je tickets nú nog online.

Wat kost een pendelbus-ticket?

Als je van plan bent om met het OV naar Vijfhuizen te komen. Weet dan dat er tussen station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein pendelbussen heen en weer rijden. Kosten hiervoor bedragen € 3,50, te kopen in onze ticketshop.

Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je toegangstickets.

Let op: er is een overstap op station Schiphol naar Hoofddorp, check voor vertrek altijd 9292.nl

Kom je met de auto? Dan heb je een parkeerticket nodig. Vanaf het parkeerterrein is de toegang van Libelle Zomerweek op loopafstand.

Wat kost een parkeerticket?

Als je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast een parkeerticket kopen in onze ticketshop. Het kan ook bij de Libelle Zomerweek-kassa of via de QR borden vóór vertrek bij de in-/uitgang. Kosten voor een parkeerticket zijn 15 euro.

Is er een NS-combideal?

NS biedt een voordelige combideal. Deze is te boeken via Spoordeelwinkel: treinticket + pendelbus ticket + toegang tot Libelle Zomerweek. Opstappen kan op elk treinstation in Nederland en vanaf Station Hoofddorp word je met een pendelbus naar Vijfhuizen gebracht. Aan het eind van de dag ga je met de pendelbus-ticket terug naar het station en vanuit daar met de trein naar huis. 

Bereikbaarheid
Is er een MIVA-parkeerplaats?

Dichtbij de ingang van Libelle Zomerweek is een MIVA-parkeerplaats, waar je middels een gehandicapten parkeerkaart kan parkeren. Let op: voor deze parkeerplaatsen dien je ook in het bezit te zijn van een parkeerticket. Deze kan je alvast kopen in onze ticketshop. Het kan ook bij de Libelle Zomerweek-kassa of via de QR borden vóór vertrek bij de in-/uitgang. We raden aan om hem voortijdig online te bestellen zodat je op de dag zelf onbezorgd kan genieten. Kosten voor een parkeerticket zijn 15 euro.

Is er een Kiss&Ride om afgezet te worden?

Jazeker! Je kan voor de deur van Libelle Zomerweek afgezet worden. Volg de borden en laat je begeleiden naar de Kiss&Ride locatie.

Waar koop ik een parkeerticket?

Als je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast een parkeerticket kopen in onze ticketshop. Het kan ook bij de Libelle Zomerweek-kassa of via de QR borden vóór vertrek bij de in-/uitgang. Kosten voor een parkeerticket zijn 15 euro.  

Waar is de Libelle Zomerweek?

De Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen, bij EXPO Greater Amsterdam. Het adres is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Dit is ook het adres dat je kan invoeren in een navigatiesysteem. Schakel de navigatie uit als je de borden ‘Libelle Zomerweek’ tegenkomt en volg de borden om naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats te rijden.

Is er een fietsenstalling?

Goed voornemen om met de fiets te komen! Er is een fietsenstalling aanwezig bij EXPO Greater Amsterdam is: Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen. Weet wel dat deze niet bewaakt is, dus zet je fiets goed op slot.

Kom je met de auto?

A4 vanuit Den Haag Neem afslag Hoofddorp en volg de N201 richting Heemstede/ Haarlem. Ga hier na 7,5 km rechts richting Vijfhuizen (N205). Op de N205 kunt u na 2,3 km rechts afslaan richting Vijfhuizen. Hierna volgt u de eerste afslag links richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam. A9 vanuit Amsterdam Neem de afslag Haarlem-Zuid en volg N205 richting Hoofddorp/ Heemstede/ Lisse. Sla op de N205 na 4,5 km rechtsaf richting Vijfhuizen. Hierna gaat u bij de eerste afslag linksaf richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam. Vanuit Haarlem/ Heemstede Volg de N201 richting Hoofddorp. Sla op de N201 af naar de N205 richting Vijfhuizen. Volg de N205 voor 2,3 km en sla dan linksaf richting Vijfhuizen. Sla vervolgens de eerste afslag linksaf richting het parkeerterrein van EXPO Greater Amsterdam. Parkeren Als je van plan bent om met de auto te komen, kun je alvast een parkeerticket kopen in onze ticketshop. Tip: per transactie betaal je € 3,95 servicekosten, koop deze tegelijk met het kopen van je tickets.

Zijn er laadpalen beschikbaar?

Helaas zijn de op de locatie van EXPO Greater Amsterdam geen laadpalen beschikbaar.

Kom je met de trein?

Per de trein EXPO Greater Amsterdam is via verschillende stations met het openbaar vervoer bereikbaar. Met de trein kun je reizen naar Station: Hoofddorp. Tussen station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein rijden pendelbussen heen en weer. Kosten hiervoor bedragen € 3,50, te kopen in onze ticketshop. Let op: er is een overstap op station Schiphol naar Hoofddorp, check voor vertrek altijd 9292.nl

Sportieve tip: vanaf station Heemstede-Aerdenhout kan je ook met de fiets; deze route is 8 kilometer.

Let op! NS biedt vanaf 1 maart een voordelige combideal. Deze is dan in de Spoordeelwinkel te boeken: treinticket + toegang tot Libelle Zomerweek. Opstappen kan op elk treinstation in Nederland en vanaf Station Hoofddorp kun je met eependelbus (ticket hiervan kun je in onze ticketshop kopen) naar Vijfhuizen gebracht worden. Aan het eind van de dag kun je met de pendelbus-ticket weer terug naar het station en ga je met de trein terug naar huis. Houdt hun site in de gaten voor de deal! 

Rijden er pendelbussen van en naar het terrein?

Jazeker, vanaf station Hoofddorp en het Zomerweek-terrein rijden er pendelbussen heen en weer (van 8.30 tot 18.30 uur). Deze zijn te vinden aan de achterzijde van het NS-station. Volg de borden naar de pendelbus. Kosten voor de pendelbus-ticket bedragen € 3,50. Dit kan ook betaald worden in de pendelbus met pin (niet contant).

P.s. Mocht je met de auto komen, dan hoef je geen pendelbus-ticket te kopen wél een parkeerticket. Vanaf het parkeerterrein is de toegang van Libelle Zomerweek op loopafstand.

Algemeen
Kan ik mijn eigen eten & drinken meenemen?

Bij een gezellige dag uit hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Daar hebben we voor gezorgd! Over het gehele terrein vind je een gevarieerd aanbod, waarbij rekening gehouden is met allergieën, vegan- en vegawensen. Eigen eten en drinken kan je thuis laten, want het wordt niet toegestaan op het terrein. Geniet vooral van al het lekkers op Libelle Zomerweek. Kijk voor het overzicht op libellezomerweek.nl/eten-drinken.

Wat is het thema dit jaar?

Dit jaar zoeken we het iets verderop. Waan je in de wereld van zoete pastelkleuren, palmbomen en zon, zee & strand. Inderdaad: tijd om de zonnebril op te zetten, want van 11 tot en met 17 mei viert Libelle feest op Sunset Boulevard en jij bent uitgenodigd. Ga je mee? Je hoeft niet op het vliegtuig te stappen, want de Libelle Zomerweek vindt plaats in Vijfhuizen. Makkelijk bereikbaar met OV en auto en hopelijk net zo zonnig als LA.

Wat zijn de openingstijden?

De Libelle Zomerweek is van donderdag 11 t/m woensdag 17 mei 2023 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Vanaf 09.30 uur kan je al naar binnen voor een kop koffie en lekker gebak.

Is Libelle Zomerweek binnen en/of buiten?

De Libelle Zomerweek vindt voor een groot gedeelte heerlijk in de buitenlucht plaats én er is een gedeelte overdekt; hier vind je de areas Sunset Boulevard én Rodeo Drive met Hotel Libelle. Tip: klik hier en zie de beelden van vorig jaar om het terrein te zien.

Welke faciliteiten zijn er voor minder valide?

Voor ons hoofdpodium op Sunset Boulevard zijn er speciaal vakken afgezet - met fluoriserend roze tape - voor minder validen.
95% van onze toiletten zijn voorzien van MIVA toiletten. We hebben dit op onze plattegrond aangegeven. Alleen in de area Rodeo Drive zijn de toiletten helaas niet voorzien.
Het terrein is binnen & buiten allemaal op de begane grond en buiten voorzien van vlonders. De stands/tenten worden ingericht door exposanten, mocht er zich een situatie voordoen dat je niet naar binnen kan als minder valide in verband de beperkte ruimte, spreek gerust de exposant aan zodat zij kunnen helpen.
Als organisatie doen wij ons uiterste best om Libelle Zomerweek voor iedereen zo prettig en toegankelijk mogelijk te maken. Mocht je tijdens of na het evenement nog suggesties of tips voor ons hebben om het beter te doen, dan horen wij dat heel graag via info@libellezomerweek.nl

Mag ik een boodschappentrolley meenemen?

Ja dat mag, wel willen je vragen het gebruik van boodschappentrolley's zoveel mogelijk te beperken. Zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op de Libelle Zomerweek is een tassenbewaarservice waar je - voor slechts € 1 per tas - (zware) tassen in bewaring kunt afgeven.

Is er een EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post. Hier is ook ruimte voor moeders om borstvoeding te geven. Er zijn géén rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Tijdens de Libelle Zomerweek kan je terecht bij de informatiebalie. Na de Zomerweek proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens de Libelle Zomerweek je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de tassen bewaarservice. Libelle is niet aansprakelijk voor het verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen.

Kan ik mijn tassen ergens kwijt?

Heb je zware tassen? De medewerk(st)er van de tassenbewaarservice neemt de tas(sen) graag in bewaring zodat jij lekker verder kunt wandelen en winkelen met vrije handen. Dit is altijd op eigen risico. Op vertoon van het bonnetje kun je de tas(sen) later weer op komen halen. De kosten voor het in bewaring stellen van de tas(sen) is € 1,- per tas (PIN ONLY). Het is niet toegestaan om achter de balie te komen om de tas(sen) te pakken.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Je kunt de stand waar je je product gekocht hebt, vinden op shoppen. Je kan direct contact opnemen met de standhouder.  

Is het feest toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, ons Libelle Zomerweek-terrein is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Let op: op de Libelle Zomerweek zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Waar kan ik roken?

Roken is niet toegestaan in de kas en de tenten. Er mag alleen gerookt worden in de open lucht.

Is er een kolfruimte aanwezig?

Er is een kolf mogelijkheid met koelkast, op het terrein bij de EHBO post aanwezig. Deze zal worden aangegeven op de plattegrond.

Wordt er rekening gehouden met allergieën, vegan en vega opties?

Jazeker, onze cateraar serveert een zo divers mogelijk assortiment waar rekening gehouden wordt met allergieën (gluten, ed), vegan- en vega wensen.

Kan ik met pin en/of contant betalen?

Bij de onze restaurants, catering, kassa en tassenbewaarservice hanteren wij pin only. Bij de shopping stands is er een mogelijkheid dat je met cash kan betalen. Er is geen pinautomaat aanwezig op het Zomerweek-terrein.

Mag mijn huisdier mee naar binnen?

Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.

Waar kan ik mij vragen stellen tijdens Libelle Zomerweek?

Bij de informatiebalie staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kan hier ook terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. De informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom. Weet wel dat er geen speciale activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Toegang voor kinderen t/m 3 jaar is gratis. Voor kinderen van tot 12 jaar kun je een Kind-ticket kopen.

Ik ben invalide. Mag er een begeleider mee?

Uiteraard mag een begeleider mee, des te gezellig. Voor jezelf en je begeleider dien je tickets te kopen. Op het terrein doen wij onze uiterste best om alles rolstoeltoegankelijk te maken. Mocht je voorafgaand of tijdens de Zomerweek nog tips hebben voor ons hebben, schroom niet om ons aan te spreken of stuur ons via contact een bericht, zodat wij hier onze uiterste best voor kunnen doen ten aanzien van de komende edities. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor minder valide bezoekers beschikbaar. Toon naast je gekochte parkeerticket je mindervalidekaart aan de verkeersbegeleider zodat zij jou goed kunnen begeleiden. Reis je met de trein, dan rijden er pendelbussen (ticket hiervoor verkrijgbaar in de ticketshop) van station Hoofddorp naar Libelle Zomer. Echter het zou kunnen dat niet alle pendelbussen faciliteiten hebben voor rolstoelen. Er bestaat een kans dat je even moet wachten op de volgende bus. LET OP! Op de Libelle Zomerweek zijn helaas geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Contact
Stel je vraag over tickets

Staat je vraag en/of antwoord over tickets niet beschreven in de meestgestelde vragen? Mail dan naar info@yourticketprovider.nl onder vermelding van het referentienummer. Let op! Algemene vragen over het evenement kunnen zij niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met ons via info@libellezomerweek.nl.  

Stel je algemene vraag

Staat je vraag en/of antwoord niet beschreven in de meestgestelde vragen? Neem dan contact met ons op via info@libellezomerweek.nl. Let op! Vragen over tickets kunnen wij niet beantwoorden. Neem daarvoor contact op met info@yourticketprovider.nl onder vermelding van je referentienummer.