De Libelle Zomerweek wordt verplaatst naar mei 2021
Libelle Zomerweek #samenvanuithuis live op Facebook van 14 t/m 20 mei #samenvanuithuis live op Facebook - 14 t/m 20 mei
Home - Geen categorie - Recept workshop Koken met de Kookfabriek 14 mei

Recept workshop Koken met de Kookfabriek 14 mei

13Tijdens de workshop van de Kookfabriek op donderdag 14 mei van 14.55 tot 15.25 uur ga je samen met de chefkok van de Kookfabriek aan de slag met het maken van een makkelijke en lekker verse Poké Bowl met zalm. Bekijk hieronder het recept en alle ingrediënten die je nodig hebt. Let op: om live mee te kunnen doen aan deze kookworkshop, dien je de sushirijst klaar te maken voor aanvang van de workshop.

De volgende ingredienten zijn nodig voor de Poké Bowl:

  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 wortel
  • 150 gram wakame salade
  • 150 gram sojaboontjes
  • 400 gram verse zalm
  • 350 gram sushi rijst
  • 50 gram sesam zaadjes
  • 10 takjes koriander
  • 100 gram mayonaise
  • 20 gram siracha saus
  • 30 gram soja saus
  • 20 gram sesam olie
  • 20 gram (Sushi)azijn

De volgende benodigheden heb je nodig voor deze workshop: zeef, kookpan, snijplank, koksmes, grove rasp, dunschiller en bakpan.

Om live mee te kunnen koken, dien je de sushirijst van tevoren al klaar te maken:  

  • Stap 1: Doe de sushirijst in een zeef en spoel deze af, de rijst is schoon wanneer het water wat eruit
    loopt kleurloos is.
  • Stap 2: Doe de rijst in een kookpan en voeg water toe tot de rijst 1,5 cm onder staat. Voeg ook een
    snufje zout toe.
  • Stap 3: Kook de rijst gaar volgens de verpakking en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Tijdens de kookworkshop kun je de volgende stappen volgen om een heerlijke Poké Bowl op tafel te zetten:

  • Stap 4: Snijd de zalm in blokjes en doe in een kom.
  • Stap 5: Doe de mayonaise, sriracha, sojasaus, sesamolie en sushi azijn in een kom en roer tot een
    samenhangend geheel. Schenk dit over de blokjes zalm en zet weg om te laten marineren.
  • Stap 6: Snijd de avocado en mango in blokjes.
  • Stap 7: Maak linten van de komkommer met behulp van een dunschiller.
  • Stap 8: Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Stap 9:Rooster de sesam zaadjes in een droge bakpan.
  • Stap 10: Start met het opmaken van het bord, doe de rijst onderop in het midden.
  • Stap 11: Leg alle groenten in een rondje om de rijst.
  • Stap 12: Doe vervolgens de zalm in het midden bovenop de rijst en schenk de extra saus een beetje
    over de groenten.
  • Stap 13: Garneer met de sesam zaadjes en de koriander.

Wil je het recept liever uitprinten? Download hier het recept en de benodigde ingrediënten.

Zondag 17 en dinsdag 19 mei van 14.55 tot 15.25 uur kun je ook samen met de Kookfabriek de keuken in. Op zondag kun je tijdens de workshop heerlijke Vietnamese springrolls maken. Bekijk hier het recept en de benodige ingrediënten voor deze kookworkshop. Op dinsdag kun je samen met de Kookfabriek een koude soep met Aziatische twist klaarmaken. Bekijk hier het recept en de benodigde ingrediënten voor deze kookworkshop.

Vier de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis? Bekijk hier het complete programma.

Ook interessant?