Libelle Zomerweek 2021 gaat helaas niet door
Home - Geen categorie - Recept workshop Koken met de Kookfabriek 17 mei

Recept workshop Koken met de Kookfabriek 17 mei

Rollen, dippen en happen maar! Tijdens de workshop: Koken met de Kookfabriek op zondag 17 mei van 14.55 tot 15.25 uur ga je aan de slag met het maken van heerlijke Vietnamese springrolls. Benieuwd naar het recept? Lees hieronder de ingrediënten, benodigheden en het recept om deze heerlijke Vietnamese springrolls op tafel te zetten.

De volgende ingrediënten zijn nodig voor de vulling:

  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • 15 takken munt
  • 15 takken koriander
  • 2 vellen rijstpapier
  • 100 gr Vietnamese vermicelli
  • 24 grote garnalen

De volgende ingrediënten zijn nodig voor de pinda dip:

  • 1 teen knoflook
  • 3 el pindakaas
  • 200 gr kokosmelk
  • 3 el hoisinsaus
  • 3 el sojasaus
  • olijfolie

De volgende ingrediënten zijn nodig voor de zoetzure dip:

  • 50 gr suiker
  • 50 gr water
  • 1 limoen
  • 2 cm gember
  • 1 chilipeper

De volgende benodigheden heb je nodig voor deze workshop: steelpan, kleine kookpan, zeef, grote kookpan, snijplank, koksmes en schaaltje.

Tijdens de kookworkshop kun je de volgende stappen volgen om heerlijke Vietnamese springolls op tafel te zetten:

  • Stap 1: Week de vermicelli in koud water.
  • Stap 2: Voor de pinda dip: Pers de knoflook boven een steelpan en voeg een beetje olijfolie toe.
  • Stap 3: Fruit de knoflook en voeg vervolgens de pindakaas toe.
  • Stap 4: Roer even door en voeg de kokosmelk en de hoisinsaus toe.
  • Stap 5: Breng op smaak met de sojasaus en laat afkoelen tot nader gebruik.
  • Stap 6: Voor de zoet zure dip: Pers de limoen uit en snijd de gember en chilipeper fijn.
  • Stap 7: Doe dit allemaal in een kleine pan met het sap van de limoen, water en suiker.
  • stap 8: Breng aan de kook en laat afkoelen tot nader gebruik.
  • Stap 9: Breng een pan water aan de kook, en kook de vermicelli in 5 minuten gaar.
  • Stap 10: Giet af en spoel de vermicelli vervolgens koud.
  • Stap 11: Breng de pan water opnieuw aan de kook, kook daar de garnalen in drie minuten gaar. Halveer de garnalen wanneer afgekoeld.
  • Stap 12:  Was de kropsla en pluk de bladeren, gebruik de buitenste bladeren niet.
  • Stap 13: Snijd de komkommer over de lengte in drieën en snijd daar weer fijne frieten van.
  • Stap 14: Haal de bladeren van de stelen van de verse kruiden.
  • Satp 15: Week de rijstpapiervellen 1 voor 1 in koud water ongeveer 1 minuut tot ze slap worden.
  • Stap 16: Rol vervolgens de verschillende garnituren in de rol. Of presenteer alle ingrediënten op tafel
    en laat iedereen zijn eigen springrolls rollen.

Wil je het recept liever uitprinten? Download hier het recept en de benodigde ingrediënten.

Donderdag 14 mei en dinsdag 19 mei kun je ook samen met de Kookfabriek de keuken in. Donderdag kun je een heerlijke Poké Bowl met zalm bereiden. Bekijk hier het recept en de benodige ingrediënten voor deze kookworkshop. Op dinsdag kun je samen met de Kookfabriek een koude soep met Aziatische twist klaarmaken. Bekijk hier het recept en de benodigde ingrediënten voor deze kookworkshop.

Vier de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis 
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis? Bekijk hier het complete programma.

Ook interessant?