De Libelle Zomerweek wordt verplaatst naar mei 2021
Libelle Zomerweek #samenvanuithuis live op Facebook van 14 t/m 20 mei #samenvanuithuis live op Facebook - 14 t/m 20 mei
Home - Geen categorie - Recept workshop Koken met de Kookfabriek 19 mei

Recept workshop Koken met de Kookfabriek 19 mei

Als voorgerecht, bijgerecht of als volledige maaltijd; er gaat niets boven een heerlijke kop soep. Tijdens de workshop: Koken met de Kookfabriek op dinsdag 19 mei van 14.55 tot 15.25 uur kun je een koude soep met Aziatische twist klaarmaken. In no time heb je een zeer smakelijke en gezonde soep op tafel. Bekijk hieronder alle ingrediëenten die je nodig hebt en het recept.

De volgende ingrediënten zijn nodig voor de vulling:

  • 300 gram bleekselderij
  • 2 granny smith appels
  • 1 komkommer
  • 1 venkel
  • 30 gram sushi azijn
  • 100 gram bruisend water
  • 20 stengels bieslook
  • 10 takjes koriander
  • 40 gram sushi gember
  • 2 stronken witlof
  • 200 gram rivierkreeftjes
  • Als garnering evt. eetbare bloemen/kruiden(OostIndische kers)

De volgende benodigheden heb je nodig voor deze workshop: blender/keukenmachine, klein en groot koksmes, snijplank, kookpan en zeef.

Tijdens de kookworkshop kun je de volgende stappen volgen om heerlijke Vietnamese springolls op tafel te zetten:

  • Stap 1: Snijd de appels en de komkommer in grove stukken.
  • Stap 2: Gebruik een klein mes om de lange vezels van de bleekselderij af te halen.
  • Stap 3: Snijd de bleekselderij in grove stukken.
  • Stap 4: Doe alle gesneden groenten samen met de sushiazijn in de blender en maal helemaal fijn.
  • Stap 5: Gebruik een zeef om de pul uit het sap te zeven, vang het sap op.
  • Stap 6: Doe de pulp samen met het bruiswater in de blender en maal dit nogmaals glad.
  • Stap 7: Zeef dit geheel nog een keer en vang nogmaals het sap op.
  • Stap 8: Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook, kook hierin de stengels bieslook gedurende 5 seconden, deze techniek noemen we blancheren. Neem de stengels bieslook uit de pan en spoel koud.
  • Stap 9:  Snijd de venkel in dunne plakken en marineer deze met wat olijfolie, zout en peper
  • Stap 10: Pel de witlof in losse bladeren en snijd deze in dunne sprieten.
  • Stap 11: Snijd ook de sushi gember in dunne reepjes en meng deze met de witlof.
  • Stap 12: Maak pakketjes van de sushigember, witlof en de koriander. Bind deze bij elkaar met een bieslook stengel.
  • Stap 13: Neem een diep bord en leg hierin een hoopje venkel.
  • Stap 14: Bovenop de venkel leg je twee kruidenpakketjes.
  • Stap 15: Vervolgens leg je de rivierkreeftjes er speels omheen.
  • Stap 16: Giet de koude soep er bovenop en garneer met wat eetbare bloemen/kruiden en wat druppels olijfolie.

Wil je het recept liever uitprinten? Download hier het recept en de benodigde ingrediënten.

Donderdag 14 mei en zondag 17 mei kun je ook samen met de Kookfabriek de keuken in. Op donderdag kun je een heerlijke Poké Bowl met zalm bereiden. Bekijk hier het recept en de benodige ingrediënten voor deze kookworkshop. Op zondag kun je samen met de Kookfabriek Vietnamese springrolls klaarmaken. Bekijk hier het recept en de benodigde ingrediënten voor deze kookworkshop.

Vier de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis? Bekijk hier het complete programma.

Ook interessant?