Libelle Zomerweek 2021 gaat helaas niet door
Home - Geen categorie - Steun Alpe d’HuZes: opgeven is geen optie

Steun Alpe d’HuZes: opgeven is geen optie

Donderdag 14 en vrijdag 15 staat de Zomerweek #samenvanuithuis in het teken van het goede doel Alpe d’HuZes. Met #samenvanuithuis support de Zomerweek dagelijks een goed doel. Goede doelen hebben het op dit moment zwaar en vanuit Libelle Zomerweek vinden we het belangrijk om maatschappelijk ons steentje bij te dragen. Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Elke gedoneerde euro aan het Alpe d’HuZes/KWF-fonds komt direct en voor 100% ten goede aan kankeronderzoek. Daarbij wordt Alpe d’HuZes georganiseerd door 100% vrijwilligers. Elke eerste donderdag van juni gaan 5000 deelnemers fietsend, hardlopen of wandelend max zes keer de Alpe d’Huez. Dit jaar vind op 4 juni een speciale editie plaats in verband met het corona virus. In de nacht van 3 op 4 juni steken Alpe d’HuZes- vrijwilligers kaarsen aan.

Wil je ook een kaars branden? 
In de nacht van 3 op 4 juni steken Alpe d’HuZes-vrijwilligers de kaarsen aan. In de vorm van hart of een anker, op een mooie plek in Nederland. Stel je voor: duizenden kaarsen braden. Elke kaars brandt voor een dierbare die geraakt is door kanker. Wil je ook een kaars branden? Dat kan, ga naar de website. Vanaf 4.30 uur kun je de brandende kaarsen en het startschot van Alpe d’HuZes special edition volgen. Op afstand, vanachter je tv, computer, laptop of mobiel. Per kaars kun je één boodschap achterlaten, die vrijwilligers van ons team Kaarsen met liefde op je kaars zetten. Wil je je kaars(en) terug? Ook dat kan. Hoe, waar en wanneer laten we later weten.

Interview met Jan van Kouwenhoven
Op donderdag 14 en vrijdag 15 mei zal Jan van Kouwenhoven, vrijwilliger in rol van voorzitter van Alpe d’HuZes met Pien praten over deze bijzondere editie in deze bijzondere tijd. Waarom juist nu de aandacht voor kanker zo belangrijk is en hoe Alpe d’HuZes hier een rol in speelt.

Vier de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis? Bekijk hier het programma.

Ook interessant?