Libelle Zomerweek 2021 gaat helaas niet door
Home - Geen categorie - Steun een goed doel

Steun een goed doel

Met #samenvanuithuis support de Zomerweek dagelijks een goed doel. Goede doelen hebben het op dit moment zwaar en vanuit Libelle Zomerweek vinden we het belangrijk om maatschappelijk ons steentje bij te dragen. Door deelname aan het live event kun jij als bezoeker een vrijwillige bijdrage doneren aan het centraal gestelde doel van die dag. De volgende goede doelen doen mee: Alpe d’HuZes, Natuurmonumenten, Stichting MS Research, Tuberculosefonds, UNICEF en de Nierstichting.

Alpe d’HuZes
Donderdag 14 mei en vrijdag 15 mei staat de Zomerweek #samenvanuithuis in het teken van het goede doel Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’HuZes, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Dit jaar vind op 4 juni een speciale editie plaatst in verband met het coronavirus. In de nacht van 3 op 4 juni steken Alpe d’HuZes-vrijwilligers de kaarsen aan.

>Lees meer

Natuurmonumenten
Op zaterdag 16 mei zamelen we geld in voor Natuurmonumenten. De natuur in Nederland is uit balans. Zonder bomen geen bloesem, zonder bloesem geen insecten, zonder insecten geen vogels. Terwijl variatie juist belangrijk is om alles in evenwicht te houden. Daarom zet Natuurmonumenten zich voor groei. We willen meer insecten en andere dieren, wilde bloemen en bomen. Help ook mee en laat de natuur groeien. Begin in je eigen tuin of buurt.

>Lees meer

Stichting MS Research
Stichting MS Research centraal op zondag 17 mei. Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert. Ook geven zij voorlichting over MS en bevorderen en streven zij naar optimale zorg voor alle mensen met MS. MS is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte die jonge mensen treft in de bloei van hun leven. Het is de meest invaliderende ziekte bij jong volwassenen en is helaas (nog) niet te genezen. De ziekte van de hersenen en het ruggenmerg leidt tot klachten van diverse aarduitval van spieren, extreme vermoeidheid, verlies van zicht- en spraakvermogen, maar ook geheugen- en concentratie problemen.

>Lees meer

Tuberculosefonds 
Het Tuberculosefonds staat centraal op maandag 18 mei. Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Tegelijkertijd blijft tuberculose (TBC) de meest dodelijke, te voorkomen infectieziekte ter wereld. Elke dag sterven 4.000 mensen, waaronder ruim 600 kinderen onnodig aan TBC. Door de (in)directe gevolgen van het coronavirus, zullen dat er nóg veel meer worden. KNCV Tuberculosefonds werkt in elf landen en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat TBC-patiënten ook in deze tijd de juiste zorg en medicatie (blijven) krijgen.

>Lees meer

UNICEF
Op dinsdag 19 mei geven we tijdens de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis aandacht aan UNICEF. Kinderen zijn de onzichtbare slachtoffers van de coronacrisis. De basiselementen voor de toekomst van een kind vallen weg, van onderwijs tot basiszorg en van gezonde voeding tot een veilig thuis. Waar wij in Nederland ook nog zoekende zijn naar een juiste uitweg, is die voor kwetsbare kinderen over de wereld nog veel moeilijker. De gezondheid en toekomst van miljoenen kinderen staat op het spel.

>Lees meer

Nierstichting 
Gezonde nieren zijn van levensbelang en daarom staat de Nierstichting centraal op woensdag 20 mei. Een nierziekte beperkt je leven enorm. Daarom strijden wij ook in 2020 elke dag voor het voorkomen van nierschade. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling en levenskwaliteit voor alle nierpatiënten. En voor de genezing van nierziekten. Want: je nieren zijn je leven. En extra leuk: de Nierstichting geeft in samenwerking met chefkok Tim Golsteijn een workshop Minder zout, meer smaak.

>Lees meer

Ook interessant?