Libelle Zomerweek 2021 gaat helaas niet door
Home - Geen categorie - Steun Natuurmonumenten

Steun Natuurmonumenten

Zaterdag 16 mei: Workshop insectenhotel maken met boswachter Mathiska
De zon schijnt en de temperatuur gaat omhoog. Je ziet de eerste insecten al rondvliegen. Een dikke hommel, een citroenvlinder, een lieveheersbeestje…Ze komen een voor een tevoorschijn uit hun winterverblijf. Het is nu een mooie tijd om insectenhotels op te hangen. Boswachter Mathiska van Natuurmonumenten legt uit hoe je zelf een insectenhotel maakt met simpele materialen. Wat je nodig hebt? Een oude boomstronk, stengels of afgevallen takjes bijvoorbeeld. Heel moeilijk is dat niet en je recyclet materiaal dat je anders misschien weggooit.

Wil je weten hoe je in jouw tuin meer bloemen, vlinders, vogels en andere dieren krijgt? Lees dan de wekelijkse tuintips van Mathiska op natuurmonumenten.nl/tuintips en ga zelf aan de slag!

Zaterdag 16 mei: Interview met Marjolein Koek
Eigenlijk is een tuin net een natuurgebied, maar dan in het klein. Dat gaat alleen niet vanzelf. Pien interviewt Marjolein Koek, persvoorlichter, over de belangrijkste pijlers van Natuurmonumenten. De natuur in Nederland is uit balans. Zonder bomen geen bloesem, zonder bloesem geen insecten, zonder insecten geen vogels. Terwijl variatie juist belangrijk is om alles in evenwicht te houden. Daarom zet Natuurmonumenten zich voor groei. We willen meer insecten en andere dieren, wilde bloemen en bomen. We willen meer natuur in Nederland. In natuurgebieden, bij de boer en in tuinen. Help ook mee en laat de natuur groeien. Begin in je eigen tuin of buurt.

Vier de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens de Libelle Zomerweek #samenvanuithuis? Bekijk hier het programma.

Ook interessant?